top of page

Frauhammer Alexa

Pszichológus

Hol végezted a tanulmányaidat?

A pszichológia alapképzést a Károli Gáspár Református Egyetemen, a mesterképzést pedig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem, majd 2020-ban tanácsadó szakpszichológus végzettséget szereztem. Módszerspecifikus képzések terén elvégeztem a 100 órás autogén tréning képzést, a családterápiás képzés 150 órás önismereti, illetve 200 órás elméleti blokkját, jelenleg pedig személyközpontú módszerben képződöm. Emellett részt vettem a SOTE által szervezett 42 órás tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitív terápiás képzésen, illetve az OH-kártyák használatát bemutató workshopon.

Frauhammer Alexa

Milyen szakmai tapasztalataid vannak?

2016-ban, a diplomaszerzést követően egy évet dolgoztam pedagógiai szakszolgálatnál, majd két évet szociális területen, egy vidéki Családok Átmeneti Otthonában, ahol pályázatokban vettem részt pszichológusként. A Családok Átmeneti Otthonában végzett munka mellett 2018-ban kezdtem el magánrendelésen dolgozni, főként a 20-as, 30-as korosztállyal, a kezdetek óta egyéni szupervízió mellett. Főként egyéni konzultációkat viszek, de tartottam már autogén tréning-csoportot pedagógusoknak, illetve magánszemélyeknek is. A DokiApp csapatához még az induláskor, 2020-ban csatlakoztam, és dolgozom velük azóta is. Az egyéni konzultációk mellett workshopokat, előadásokat is tartok az ő szervezésükben.

Milyen esetekben fordulhatnak hozzád?

A munkám során főként életvezetési elakadásokkal, nehézségekkel foglalkozom, így kapcsolati problémákkal, pályaválasztással és karrierrel kapcsolatos nehézségekkel, időbeosztási problémákkal, stresszkezeléssel, önismereti, önértékelési kérdésekkel, relaxációval, autogén tréninggel és mindfulness meditációval kapcsolatban lehet hozzám fordulni.

Miért kezdtél el írni?

A pszichológiai témájú cikkek írásával elsősorban az a célom, hogy ilyen módon is segítséget nyújtsak másoknak. Azt a tudást, amit pszichológusként szereztem és szerzek a mai napig a különböző képzéseken, szeretném érthető nyelven átadni az olvasóknak, hogy ők is hasznosíthassák belőle azt, amire szükségük van a saját életükben. Emellett azért is szeretek írni, mert egy-egy cikk gondolatébresztőként is tud működni: elindít gondolatokat az olvasóban, amikkel tovább tudja tágítani a látókörét, jobban megérteni akár másokat, akár saját magát. Kedvenc témáim között itt is szerepel a stresszkezelés, a mindfulness és az emberi kapcsolatok.

Hamarosan...

bottom of page