top of page

Tóth Renátó

Pszichológus

Hol végezted a tanulmányaidat?

Gimnáziumi éveim után a Babes-Bolyai Tudományegyetemen végeztem el a pszichológia alapképzési szakot (BsC), amelynek köszönhetően viselkedéselemzői diplomát szereztem. Ezt követően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem munka- és szervezetpszichológia mesterképzési specializációján (MA) váltam okleveles pszichológussá. Sportpszichológiai szakpszichológus végzettségemet pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem közös képzésén szereztem meg. Utóbbi intézménynek jelenleg is PhD hallgatója vagyok. Ezentúl módszerspecifikus képzéseket tekintve autogén tréning gyakorlatvezető képesítéssel rendelkezem, valamint képzésben lévő sématerápiás konzultáns jelölt vagyok.

Tóth Renátó

Milyen szakmai tapasztalataid vannak?

Pszichológusi karrierem előtt 20 évig jégkorongoztam, amelynek utolsó részét profi szinten töltöttem és az akkori csapatommal több felnőtt magyar bajnoki és kupa győzelmet ünnepelhettem, valamint nemzetközi porondon is volt szerencsénk megmérettetni magunkat. Ezt követően kezdtem el dolgozni először sportolókkal, akiknek a mentális felkészítésével jelenleg is foglalkozom Magyarország legnagyobb klubjában. Természetesen nem csak sportolókkal dolgozom, hanem más foglalkozást űző felnőtt kliensekkel is több éve mind a DokiApp keretein belül, mind pedig magánpraxisomban. Egyéni ülések mellett gyakran tartok előadásokat és csoportos fejlesztéseket, amelyek elsősorban munkahelyi mentális egészség- és teljesítményfejlesztés területére fókuszálnak.

Milyen esetekben fordulhatnak hozzád?

Ennél a kérdésnél fontos tisztázni, hogy a pszichológusnak is vannak kompetencia határai és ő sem tud releváns segítséget nyújtani minden problémában, nem hiába van több szakpszichológiai terület és módszerspecifikus képzés. Én a képzettségeim és eddigi önismereti, valamint szakmai tapasztalataim alapján elsősorban stressz- és szorongáskezelésben, valamint a teljesítmény mentális optimalizálásban érzem leginkább kompetensnek magam. Továbbá olyan önismereti folyamatokat is szeretek vezetni, amely a jelenre fókuszál a múlt megértése által, valamint egyéb olyan jellegű üléseket, amelyek a személyes produktivitás és a mentális jóllét fejlesztésére irányulnak. Részletesebb területek, amilyen esetekben fordulhatnak hozzám a cikk végén találhatóak.

Miért kezdtél el írni?

Habár az egyértelmű ténynek tűnik, hogy a leghatékonyabb pszichológiai segítséget az egyéni ülések nyújtják, ennek ellenére én azt gondolom és tapasztalom, hogy egyéb pszichoedukációs tartalmak, mint például a DokiApp blogja is hozzájárulhatnak a mentális egészségfejlesztéshez és a prevencióhoz. Összességében tehát a pszichológiai témájú cikkek írásában leginkább az motivál, hogy még több embernek tudjak releváns tartalmakat gyártani, amelyek megelőzésen túl, akár hozzásegíthetik az olvasót, ahhoz, hogy több időt szánjon a mentális jóllétére.

#stressz- és szorongás kezelés #traumatikus események feldolgozásában való segítségnyújtás #kiégés kezelése #sport, munkahelyi vagy egyéb teljesítménnyel kapcsolatos problémák kezelése #normatív, életkorral járó krízisekkel való megküzdés #koncentrációs problémák

bottom of page