top of page

Pallagi Alexandra

Dietetikus

Hol végezted a tanulmányaidat?

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem el 2014-2018 között.
Az államvizsgát követően a Szent János kórházban helyezkedtem el, mint dietetikus.

Pallagi Alexandra

Milyen szakmai tapasztalataid vannak?

A kórházon belül a diabetológia és endokrinológia a fő szakterületem, emellett gyakran volt szerencsém gasztroenterológiai betegek ellátásában is részt venni. A kórházi munkáim során nagy tapasztalatra tettem szert, amit azóta is kamatoztathatok az egyéni tanácsadások alkalmával.
Szintén a kórházi munkámhoz kapcsolódnak az első komolyabb előadásaim is, amelyeket továbbképzésekre készítettem el.
2021-ben, miután úgy éreztem, hogy már rendelkezem kellő tapasztalattal, a Gabiyo-val kezdtem együtt dolgozni, ahol a fő feladatom cikkek, facebook bejegyzések, illetve receptek írása volt.
Szintén 2021-ben lehetőségem volt részt venni egy európai uniós projektben, ahol egészségnevelés volt a fő feladatom. Ehhez kapcsolódóan csoportos tanácsadásokat, előadásokat tartottam idősotthonokban.
2022 tavaszán csatlakoztam a dietetikusod.hu csapatához, szintén 2022-től erősítem a Dokiapp szakmai csapatát.

Milyen esetekben fordulhatnak hozzád?

A korábbi tapasztalataimnak köszönhetően elég széles körben tudok a hozzám fordulók segítségére lenni.
A legtöbb tapasztalatom kétségkívül a diabetológia, endokrinológia területén szereztem. Emellett gyakran fordultak hozzám, akár a kórházban, akár egyéb platformokon gasztroenterológiai problémákkal, mint pl epeproblémák, hasnyálmirigygondok, gyulladásos bélbetegségek,SIBO.
Természetesen az egészséges táplálkozás kialakítása, fogyás szintén napi szinten kerül a látókörömbe.

Miért kezdtél el írni?

A dietetika a hivatásom és fontosnak tartom, hogy a már meglévő tapasztalataim által segítsem az olvasókat, közérthető formában adjak át információkat azoknak, akik nyitottak erre.
Szinte minden platformon találkozunk a diétákkal kapcsolatos bejegyzésekkel, videókkal, amelyek sokszor nem fedik a valóságot- ezekkel én is nap, mint nap szembesülök.
Fontosnak tartom, hogy a fent említettek mellett legyenek olyan platformok is, ahol szakemberek által készült, valós információk látnak napvilágot és segítik az embereket a diétákkal kapcsolatos útvesztőkben eligazodni.
Továbbá az is egy fontos motiváció, hogy a saját tudásomat bővítsem, frissítsem, hiszen a már meglévő információkat ilyenkor ellenőrzöm, utánajárok a legfrissebb javaslatoknak és az aktuálisan felbukkanó tévhitek hátterét igyekszem alaposan megvizsgálni.

Hamarosan

bottom of page