top of page

Hogyan lesz minden napod Valentin-nap!

Az idei évben a Valentin-nap egybe esett hamvazó szerdával, azaz a nagyböjt kezdetével. Ahogy a böjti időszakban sokan lemondanak valami számukra fontos és kedvelt ételről, húsról, csokoládéról vagy az alkoholról, úgy érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy kapcsolati szinten, legyen az párkapcsolat, baráti, testvéri, szülő-gyermek vagy egyéb rokoni kapcsolódás, miről kellene lemondani.



Ha ránézünk a szeretteinkre, sokszor inkább azt vesszük észre, amit nem jól csinál, amiben hibázik, amiben nem jól működik és persze ezt szóvá is tesszük. Ami megy, ami rendben van, amit jól csinál, azt inkább vesszük természetesnek és nem adunk pozitív visszajelzést róla.

Mi lenne, ha az idei nagyböjtben egy új szemüveget vennénk fel és megfogadnánk, hogy 40 napig, azaz húsvétig megpróbálunk nem adni negatív beszólásokat, kommenteket a másik felé, bármit is tegyen, hanem csak a jól működő dolgokat jegyeznénk meg és köszönnénk meg.

A negatívumok helyett az erősségekre fókuszáló kommunikáció segíthet abban, hogy akár az érzelmileg eltávolodott és kiüresedett kapcsolatokat is újra megtöltse szeretettel és elfogadással.


A mindennapos elismerő szavak nemcsak azoknak esnek jól, akiknek ez a fő szeretetnyelvük. Ahhoz persze, hogy minden napunk Valentin-nap legyen, tudnunk kell, hogy mi a másik szeretetnyelve. Ha az ajándékozás, minden nap lepjük meg a másikat valami apró figyelmességgel! Ha a testi érintés, naponta legalább ötször öleld meg a párod! Ha a szívességek, figyelj arra, hogy mire lehet a másiknak épp aznap szüksége! Ha a minőségi idő, legalább 10 percet csak rá figyelj!


Ha ezt majdnem két hónapig csináljuk, valószínűleg szokássá fog válni, ezáltal pedig egyre inkább fogjuk egymást szeretni és magunkat szeretve érezni.

Kívánom, hogy sikerüljön tartani minden napot „Valentin-napnak" és ezáltal az idei húsvét a kapcsolataink feltámadását és újjászületését is meghozza!

Ha úgy érzed, elakadtál, merj segítséget kérni! A DokiApp szakemberei mindenki számára rendelkezésre állnak, legyen szó orvosi vagy pszichológiai támogatásról.

Recent Posts

See All
bottom of page