top of page

Startup összefogás jött létre a törődő munkahelyekért

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Budapest, 2022. december 7. - Eddig példa nélküli együttműködés jött létre hazai startupok között, akik a törődő magyar munkahelyekért fogtak össze. A kezdeményezés a Blue Colibri App és a DokiApp részéről vetődött fel, akik felismerték: a munkáltatók és a munkavállalók is egyre nehezebb helyzetbe sodródnak a jelenleg ható gazdasági bizonytalanságok miatt. A vállalatok számára pedig emiatt egyre fontosabbá válik az, hogy törődő munkahelyek legyenek – s mindezt szektoronként a legkülönbözőbb módon valósítsák meg.A Blue Colibri saját platformját nyitotta ki olyan további innovatív technológiai vállalkozások előtt, akik hozzájuk hasonlóan vállalatokat és munkavállalókat céloznak. Így együtt még komplexebb megoldást kínálnak a „People Platform” névre keresztelt felületen - a rugalmas bérhozzáféréstől, az azonnali orvosi videó tanácsadáson keresztül, a fenntarthatósági szemléletformáláson át, a transzparens adományozásig. Így a munkavállalók egy rendszeren keresztül, akár a saját mobiljukra letöltött vállalati applikáción keresztül használhatják a nekik szóló változatos szolgáltatásokat.

Az összefogás az alábbi csapatok részvételével valósul meg:

Munkavállalói platform, amely már 100-nál is több vállalat, 86.000 munkavállalójának mindennapjait segíti kommunikáció, adminisztráció, oktatás, onboarding és közösségépítés terén.


A DokiApp egy lakossági és vállalati telemedicina platform. Azonnali orvosi videókonzultációt, rizikófelmérést, pszichológiai és dietetikai időpontfoglalási rendszert és tudástárat is biztosít felhasználóinak. A vállalatok számára bevezetett DokiApp Employee Care Program akár 80%-kal tudja csökkenteni a munkahelyi hiányzást, és egészséges munkakörnyezetet biztosít.


A GreenSense fenntarthatósági programjai révén segíti a cégeket és munkavállalóikat abban, hogy a környezettudatosságot beépítsék mindennapi gyakorlataikba. Ezzel nemcsak a munkahelyi közösségek fejlődéséhez járulnak hozzá, de motiválják a cégeket arra is, hogy példát mutassanak partnereik és versenytársaik számára.


Fejlesztésük lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott bérüket. A csapat víziója a digitális pénzügyi ökoszisztéma korszerűsítése, egyedi, bérszámfejtési adatokon alapuló termékekkel, saját fejlesztésű ERP- és banki integrációs megoldásokkal.


Egyfelől egy átlátható és jutalékmentes adományozást segítő digitális technológia, amely összeköti az adományozókat a jó ügyekkel és az azokat képviselő szervezetekkel. Másrészről a videónézéssel való adományozási lehetőséget biztosító fejlesztésükkel egy úttörő digitális impact marketing eszköz.Az öt együttműködő innovatív technológiai vállalkozás profilja, háttere, piacon való elterjedése eltérő ugyan, de a céljuk közös: olyan vállalati légkört teremteni az innovatív technológiai megoldásokkal, ahol a munkavállaló jól informáltan, biztonságban, egészségesen és tudatosan érzi jól magát egy befogadó közösség tagjaként – miközben olyan fontos témákban is van lehetősége tájékozódni és tevékenynek lenni, mint a társadalmi és környezeti felelősségvállalás.


Januárban az öt csapat együtt mutatja be a lehetőségeket egy szakmai workshop keretében. Részletek és előjelentkezés ITT.

Comments


bottom of page